KAKO SMO SE PROVELI NA TRADICIONALNOM SLAVONSKOM KOLINJU U COLORU

Naše Tradicionalno kolinje u Coloru i ove godine smo pripremili na dvije lokacije i to u Našicama 14.10. i u Požegi 15.10.. Ovo bi bilo 18. po redu i bili bi smo punoljetni da nas jedne godine u organizaciji nije omela korona, tako da ćemo veliku obljetnicu još malo pričekati.

Na obadvije lokacije okupio se veliki broj posjetitelja, ljubitelja slavonskog kolinja, a još više dobrih slavonskih tradicionalnih mesnih proizvoda i specijaliteta. 

Kako bi smo vjerno prikazali sam proces kolinja i prezentirali svu potrebnu opremu iz naše ponude, ove godine za kolinje na obje lokacije smo pripremili i više nego je potrebno svježeg mesa od domaće uzgojenih svinja. 

Timskim radom naši djelatnici iz cijele grupacije prikazali su tradicionalno slavonsko kolinje,  cijeli postupak i faze su bile pred očima znatiželjnih posjetitelja ispred naših trgovačkih centara, za jednim stolom se trančiralo i rezalo meso, za drugim je bila obrada, za trećim se pravila smjesa za Colorove kobasice, na slijedećem se pripremalo meso za pečenje, a topila se i mast, te radili čvarci. A kako je na svakom kolinju običaj da čaše ne budu prazne, da mesar i pomagači ne budu gladni, sve pripremljeno je bilo ponuđeno za degustaciju.

Na samom ulazu izložili smo sve što može zatrebati na kolinju, za profesionalce, ali i za kućno kolinje, električne strojeve za mljevenje mesa, horizontalne i vertikalne punilice za kobasice, električne miješalice za miješanje mesa, emajlirane kotlove, plamenike, kante za mast, preše za čvarke, noževe i oštrače, svježa i umjetna crijeva, mrežice i špage, začine, a naši djelatnici svojim dugogodišnjem iskustvom i znanjem bili su svakom posjetitelju pomoć pri izboru najboljeg ili najprikladnijeg proizvoda za njih.


Želja nam je bila da našim posjetiteljima prikažemo što sve mogu napraviti sa strojevima, uređajima i priborom koje Color nudi u svom velikom prodajnom asortimanu, koliko si mogu olakšati nekad davno težak rad svinjokolje upotrebom adekvatnih strojeva i uređaja, a sudeći po posjećenosti, smatramo da smo uspjeli.


Veliki broj posjetitelja u ova dva dana, pokazuje da je nužno očuvati ovu tradiciju, a mi ćemo se svakako truditi i u budućnosti.